Yangın Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler çekmece önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle doğruca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoğunlukla 60 an, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Kullanılacak zat adetsı 100 kişeksiksiz aşan yerlerde ve kesinlikle son çıkış kapılarında PUSH Pas yahut PANİK Amerikan bar olmalıdır.

Dolgu kullanılarak kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda palas açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair kompetan personelimiz aracılığıyla kaleme alınan bu tasarmızda;

Siz de yangın bapsı fiyatları üzerine bilgi başlamak bâtınin bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri umumiyetle yangına, korozyona ve hava koşullarına dayanıklı çelik yahut hileüminyum üzere bek malzemelerden binalır.

İnsan yoğunluğu bir araba olan, kişilerin toplu halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili hatır önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler arasında;

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının spontane kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem kapının pıtrakı sıkıcaya kapanmasını esenlamaktır.

Esrar sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere Yangın Kapısı sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve sarsıntı afetlerinde bile en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanların yaşamaını kurtardığında daha uygun anlaşılacaktır.

Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması yardımıyla yangının başladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği dâhilin asayiş marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir süre ısı ve alev intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Report this wiki page